top of page
Image by Towfiqu barbhuiya

REVIEWS

Wat tinzicht betekent voor anderen

"De kracht van TINZICHT en Tinne is dat de organisatie holistisch familiale en schoolgerelateerde problemen op een unieke manier kan "ontknopen". Tinne luistert, heeft een zesde zintuig voor wat er zich bij mens en kind afspeelt. Ze formuleert vervolgens vanuit haar ervaring concrete oplossingsgerichte voorstellen en handvatten. Vervolgens ondersteunt ze ook bij de uitvoering, waar het bij vele andere hulpverleners vaak schort. Na 8 jaar verdwalen in het zorglandschap, eindelijk thuisgekomen. Dank je Tinne!"


Xavier, vader in een gezin met vele uitdagingen. Autisme, ADHD, schooluitval, angsten,... (2021)

"De kracht van Tinne is dat zij mensen werkelijk ziet, met ons meekijkt en samen met ons meeloopt. Ze durft de dingen -hoe moeilijk ook soms- te benoemen zoals ze zijn, zonder daarbij de voeling en het contact te verliezen met de mensen die ze begeleidt. Uniek is dat ze tijdens de gesprekken meteen ook situaties, knelpunten en mogelijkheden heel concreet met 3D-materiaal visualiseert. Dit biedt niet alleen veel verheldering, maar zorgt ook voor een werkelijke impact, een écht besef van wat er gaande is. 

Tinne coacht niet alleen ons kind, maar brengt ons ook als ouders in beweging. Met respect voor ieders eigenheid en ritme. Na jaren van zoeken naar gepaste begeleiding voor ons gezin hebben we nu voor het eerst écht het gevoel vooruit te gaan. Samen mét ons kind, maar ook op ons eigen spoor."


Inge, mama van T. 17 jaar (2022)

"Mijn eerste kind kreeg tien jaar geleden de diagnose ASS, de tweede enkele weken geleden. In mijn zoektocht naar begrijpen en goed handelen, kwamen al heel wat organisaties en mensen op mijn pad... desondanks was er wanhoop in ons gezin. Tot we de weg naar Tinne hebben gevonden, die ons bij de hand neemt en perspectief biedt. Ik heb niet genoeg woorden voor Tinne: ze heeft weinig nodig om een situatie in te schatten, ze kan problemen treffend benoemen en oplossingen bieden, ze heeft de kennis om alternatieve trajecten voor te stellen, ze heeft de tone of voice om zowel de kinderen te begeleiden als de ouders aan te spreken. Tinne voelt als de rots op dit moment... zonder haar zou ik de huidige branding niet kunnen doorstaan..."

Sofie, mama van Noah 13 jaar (2022)

A good auti-coach can change an attitute. A great auti-coach can change a life. Tinne changes my daughter's life. I am very grateful for having Tinne as the Auticoach of my daughter (13). She know how to talk with her when nobody was able to talk with her. She respresents the voice of my autis-daughter and after several meetings with Tinne, me, and school, school manages to have an autis-friendly way to teach my daughter. Forever thanks to Tinne and school who save my daughter from quiting school. Tinne thinks outside of box, and help me to understand that Autisme is not a disability, it is a different ability. My daughter is now doing very well at school and I am having much less stress at home. "Niet in het leven hoeft gevreesd te worden. Het hoeft alleen begrepen te worden" (-een quote van Marie Curie) 
Ari, mama van Ria 13 jaar (2021)

Tinne

… ontwart wanneer jij het gevoel hebt vastgelopen te zijn. 

… geeft warmte en hoop wanneer je nood hebt om het te voelen.

… toont opties wanneer je zelf het gevoel hebt dat er geen meer zijn.

… visualiseert je gedachten.

… brengt een gezin terug samen.

… neemt de tijd.

… geeft je de tijd.

… heeft oog en respect voor elke gezinslid.

… voelt je heel goed aan.


Olwen, mama in een gezin waar de druk van de maatschappij te hoog werd.

Ons gezin is ver van 'normaal', een combinatie aan gelijkaardige diagnoses en heel verschillende karakters zorgen al jaren voor hele grote moeilijkheden in communicatie en samenleven. We probeerden tal van therapieën maar de doorbraak of zelfs een beetje vooruitgang kwam er nooit. Die vooruitgang is er nu wel, Tinne zoekt een duidelijke, passende manier van communiceren die voor iedereen haalbaar en duidelijk is, ze denkt mee, veroordeelt niet en geeft plaats en schenkt tijd aan zowel de moeilijke als fijne momenten binnen het gezin. Hoewel het geen eenvoudig of kort traject is kunnen we nu als spreken van een succes, want we zoeken en vinden verbindingen tussen elkaar waarvan we dachten ze kwijt te zijn.


Als volwassene met autisme en andere problematieken bleef ik op dezelfde praktische problemen stuiten. Ik kreeg van Tinne praktische handvaten om mee aan de slag te gaan, uitgewerkt op mijn behoeften. Zonder dat de nadruk gelegd wordt op mijn beperkingen, wel op mijn sterktes. Dit geeft me zowel meer rust als vertrouwen in mijn kunnen. Ik sta elke keer weer versteld van haar inzicht.

Sarah (2022)

Tinne geeft ons zeer duidelijke en ondersteunende begeleiding!

K, mama van een leerling met traumatische ervaringen en schooluitval. (2021)

bottom of page